Historiek

Na het onderzoek van Kunstenpunt om de socio-economische positie van de kunstenaar in Vlaanderen en Brussel te bepalen (https://www.kunsten.be/dossiers/perspectief-kunstenaar/kunstenaarcentraal) startte Kunstenpunt een open call om ideeën te sprokkelen die de positie van de kunstenaar zouden kunnen versterken. De oproep werd D.I.T. gedoopt: Do It Together.

Van de 41 concepten werden er 4 geselecteerd om financiële steun en ondersteuning te krijgen van Kunstenpunt:

  • ENGAGEMENT, ANTI-SEKSISMECAMPAGNE VOOR DE KUNSTENSECTOR, initiatiefnemer: Ilse Ghekiere
    engagementarts.be
  • ORGANISATIE VAN EEN SUMMER CAMP & CREATIE VAN EEN ‘FAIR ALMANAC’ MET CONCRETE VOORBEELDEN VAN FAIR PRACTICES IN DE KUNSTEN, initiatiefnemer: State of the Arts (SOTA)

  • INTERVISIETRAJECT OM FAIR PRACTICE-PRINCIPES IN DE PRAKTIJK DOOR TE VOEREN, initiatiefnemer: The Coalition (BUDA, Beursschouwburg, d e t h e a t e r m a k e r, Netwerk Aalst)

  • VOORSTEL OM 51% VAN DE BETAALDE FUNCTIES IN HET CULTUURLANDSCHAP IN TE VULLEN DOOR ACTIEVE KUNSTENAARS, initiatiefnemer: Thierry Mortier

Eens 51% opgestart, werd er een vacature geplaatst om op zoek te gaan naar een kunstenaar met een actieve praktijk om mee het project te ondersteunen. De verloning: 51% van het beschikbare budget.